Ικανοποίηση του Δημήτρη Μπένη από την απόφαση για συμμέτοχη του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ.ΡΟ.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο επικφαλής της παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συμμετάσχει ο δήμος Ξάνθης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης μέσω της οποίας συμμετέχει ο νομός στο  πρόγραμμα Leader.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από όλους σχεδόν τους δήμους της Ξάνθης τελικά αποφασίσθηκε η συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης μέσω της οποίας συμμετέχει ο νομός στο πρόγραμμα Leader αφού δεν διαθέτει αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο που κάποιοι με τις πολιτικές και τις πρακτικές τους χρεοκόπησαν. Μάλιστα η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τρίτης και έτσι ο δήμος συμμετέχει πλέον στο κεφάλαιο της αναπτυξιακής με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Είναι μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες των φορέων και των Δήμων της περιοχής που συμπεριλαμβάνονται στην τοπική ομάδα δράσης της πρότασης που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Ροδόπης για το πρόγραμμα Leader και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού εδώ και χρόνια η Αναπτυξιακή Ξάνθης έχει κλείσει λόγω χρεών. Από τη συνεδρίαση απουσίασε η παράταξη Ανταμπούφη που έστειλε όμως σχετική επιστολή πως συμφωνεί με τη συμμετοχή στην αύξηση Μ/Κ της ΑΝ.ΡΟ.