Τον καταλογισμό ευθυνών και στους φορείς διαχείρισης ΟΣΔΕ για λάθη που επιβαρύνουν τους αγρότες ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Καταλογισμός ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης ΟΣΔΕ ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πάψουν να επιβαρύνονται οι αγρότες με σφάλματα υπαιτιότητας των φορέων και όχι δικά τους.

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία ζητούν να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης για τα λάθη του ΟΣΔΕ. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι όπως καταδεικνύεται από τις υποχρεώσεις των Πιστοποιημένων Φορέων, αυτοί οφείλουν να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια προς τους γεωργούς πριν, μετά και κατά την διάρκεια της υποβολής των δηλώσεων.

Παράλληλα, οφείλουν να ταυτοποιούν τα δηλωθέντα στοιχεία των δικαιούχων με τα υποβληθέντα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.Παρά ταύτα, λόγω του φόρτου εργασίας ή της τυχόν αμέλειας των Φορέων, ο έλεγχος των δηλωθέντων δεν γίνεται εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να χρεώνονται οι γεωργοί με ποινές για σφάλματα υπαιτιότητας των φορέων, οι οποίες μάλιστα ποινές διαπιστώνονται εκ των υστέρων, με την πληρωμή.

Ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα που αφορά στην πλειονότητα των αγροτών που δεν είναι χρήστες της νέας τεχνολογίας και αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτες , έναντι αμοιβής, οι οποίοι ωστόσο πράττουν αμελώς τα καθήκοντά τους επιβαρύνοντας τελικά τους παραγωγούς χωρίς οι ίδιοι να υφίστανται τις συνέπειες της παράλειψής τους.