Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις για το 2017 για το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε στις εκτιμήσεις του για το 2017 αναφορικά με το ΚΤΕΛ Ξάνθης ο πρόεδρός του, Θεμιστοκλής Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι ήδη από την 1/1/2017 θα υπάρξει αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα η οποία θα επιβαρύνει κατά 12% την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Με απαισιοδοξία που πηγάζει από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 12 λεπτά του ευρώ ήδη από την 1/1/2017 αντιμετωπίζει το ΚΤΕΛ Ξάνθης το νέο έτος. Πάντως, όπως παραδέχεται και ο πρόεδρός του, μέσα στις πρώτες μέρες του νέου έτους αναμένεται να εξοφληθεί, μαζί με τους υπόλοιπους μεταφορείς, το κόστος των μαθητικών δρομολογίων για τους πρώτους μήνες της τρέχουσας σχολικής περιόδου ενώ δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και οφειλόμενα από την περυσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πλέον το ΚΤΕΛ του νομού Ξάνθης είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες του νομού μας απασχολώντας περίπου 150 εργαζόμενους ενώ διευρύνει το δίκτυο των μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων, πέρα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και με απευθείας συνδέσεις και με αρκετές επαρχιακές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη και οι Σέρρες.