Μία ιστορία που γράφτηκε αρχικά με χρυσά γράμματα και έληξε άδοξα οδηγείται στην τελευταία της πράξη.. στην τελική ευθεία η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ήρθε δυστυχώς η ώρα να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος  που είδαμε να παίζεται εις βάρος της περιοχής μας εδώ και κάποια χρόνια και να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα συνεταιριστικά εργοστάσια και να μην ανοίγει μύτη ως προς τη διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν στην πορεία.

Στην τελική ευθεία λοιπόν έχει εισέλθει η πώληση των μη παραγωγικών ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συμπεριλαμβανομένου  του εργοστάσιου της και  του μηχανολογικού του εξοπλισμού, έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 691 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Πετροχωρίου, όπου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 51,2 στρεμμάτων. Οκτώ ακίνητα μεταξύ των οποίων και το ζαχαρουργείο της Ξάνθης βγαίνουν στο σφυρί από την Ελληνική βιομηχανία ζαχάρεως βάζοντας τέλος σε μια ολόκληρη εποχή αλλά και στην ελπίδα επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων ως συσκευαστήριο.