Την γέννηση του κυρίου ανήγγειλαν στον μητροπολίτη Ξάνθης μουσικό σχολειό ΚΑΙ Δ’ σώμα στρατού

Τις πύλες του άνοιξε το πρωί το Μητροπολιτικό Μέγαρο για να υποδεχθεί τόσο τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου όσο και την φιλαρμονική του στρατού που διάβηκαν το κατώφλι για να ψάλλουν στον πνευματικό πατέρα της Ξάνθης τα κάλαντα.

Τα παιδιά του μουσικού σχολείου υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης τα οποία του έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο σπίτι του λαού όπως ο ίδιος σημείωσε στους μικρούς μαθητές.

Ακόμη ο σεβασμιώτατος υπενθύμισε στους μαθητές ότι η γέννηση του Κυρίου αποτελεί την πεμπτουσία της αγάπης προς τον άνθρωπο αξίωμα που θα πρέπει όλοι να υπηρετούμε. Το μουσικό σχολείο ακολούθησε το τέταρτο σώμα στρατού για να αναγγείλει με την ποντιακή λύρα τη γέννηση του κυρίου στον σεβασμιώτατο.

Απευθυνόμενος στους άνδρες του σώματος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια κάρτα που δέχθηκε λόγω των γιορτών  οποία δείχνει την βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει δυστυχώς τον κόσμο. Ένας κόσμος που δυστυχώς κλείνει ερμητικά τα αυτιά του στο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου που ήρθε στην Γη για να φέρει την ειρήνη την οποία θυσιάζουμε με τίμημα την ίδια την ζωή.