Προς επίλυση τα προβλήματα με την θέρμανση και καθαριότητα στο ΙΚΑ Ξάνθης

Προβλήματα με την θέρμανση και προσφάτως και με την καθαριότητα αντιμετωπίζουν πρώτιστα οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη. Αιτία ο νέος τρόπος προμηθειών και συμβάσεων που εφαρμόζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο οποίος μπορεί με αυτό τον τρόπο να προσπαθεί να εγγυηθεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις προμήθειες και στις συμβάσεις των υπηρεσιών, είναι όμως και αρκετά δυσκίνητος.

Προς επίλυση βαδίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καιρό τώρα οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν από το ΙΚΑ Ξάνθης με την θέρμανση και προσφάτως και με την καθαριότητα του κτηρίου. Η παράταση της σύμβασης με εταιρεία καθαρισμού έληξε στις 9/12 και ακόμη δεν έχει ανανεωθεί ενώ οι προμήθειες υγρών καυσίμων γίνονται πλέον από τα κεντρικά του ιδρύματος και μόλις στις 22/11 βρέθηκε ανάδοχος για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης  ώστε να υπάρξει τροφοδοσία των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος.

Μπορεί λοιπόν τα προβλήματα να βαδίζουν προς την λύση τους όμως ανησυχία προκαλεί ο αντίκτυπος που έχει η άμεση εφαρμογή του νέου νόμου που διέπει τις προμήθειες και τις συμβάσεις του Δημοσίου, που είναι ο 4412/2016, αφού ακόμη υπάλληλοι και υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχουν εξοικειωθεί ακόμη με τις προβλέψεις του με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμη καθυστερήσεις.