«Καμπανάκι» για τους αυτοδιοικητικους η σύλληψη του δήμαρχου ιάσμου Καδή Ισμέτ

Την πεποίθησή του ότι πρώτοι οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει ν’ αυτοελέγχονται για την ορθή χρήση των υπηρεσιακών πόρων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία διαχειρίζονται εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», κ. Νίκος Ανταμπούφης, με αφορμή την υπόθεση της αυτόφωρης σύλληψης του δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ .

Η αυτόφωρη σύλληψη του δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ, μετά από μήνυση πολιτών, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε υπηρεσιακό όχημα του δήμου για να μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο τους προκάλεσε αίσθηση στην περιοχή μας με τον κ. Ανταμπούφη να επισημαίνει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ίσως να εξάντλησαν την αυστηρότητά τους αλλά ήταν εντός πλαισίων, σημειώνοντας ότι πολλά ακούγονται για αντίστοιχα περιστατικά και στην περιοχή μας, ζητώντας να γίνουν εμφανέστερες οι γραμμές της υπηρεσιακής χρήσης σε σχέση με τις υπόλοιπες καθώς και να είναι οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί προσεκτικοί και να μην καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.

Μπορεί πάντως πολλές φορές, τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, ν’ ακούστηκαν διάφορα πράγματα για αντίστοιχες συμπεριφορές αυτοδιοικητικών τόσο στον δήμο Ξάνθης όσο και σε γειτονικούς δήμους, όμως η σύλληψη δημάρχου με την κατηγορία της χρήση υπηρεσιακού πόρου για ίδιους σκοπούς είναι μάλλον ένα πολύ σπάνιο περιστατικό που ίσως θα έπρεπε ν’ ανησυχήσει ή και να συνετίσει ακόμη όσους από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής μας κάνουν κατάχρηση στα υπηρεσιακά μέσα των δήμων που υπηρετούν.