Βαθαίνει η κόντρα στον δήμο Αβδήρων

Κριτική στη δημοτική αρχή για σειρά ζητημάτων ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, με αιχμή το θέμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που μπήκαν στον δήμο αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων όπως η λειτουργία της ΔΕΥΑ. Ωστόσο σε απάντηση στην κριτική που δέχεται προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης Αβδήρων κάνοντας λόγο για μικροπολιτικό παραλήρημα.

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στον Δήμο Αβδήρων με αιχμή τόσο την επίσκεψη των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης όπως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα λουτρά της Ποταμιάς την ΔΕΥΑ και άλλα.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της ΔΕΥΑ Αβδήρων και του προέδρου της ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Για πολλοστή φορά ο κ. Βασίλης Τσολακίδης έκανε επίδειξη λαϊκισμού μέσω της χθεσινής γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε βάλλοντας εναντίον της δημοτικής αρχής του Δήμου Αβδήρων.

Μέσα στο μικροπολιτικό του παραλήρημα αναφέρθηκε και σε ζητήματα της ΔΕΥΑΑ. Πάγια τακτική μου είναι να μην ασχολούμαι με μικρότητες. Οι γραφικότητες άλλωστε δε χρίζουν απάντησης αφού μόνο γέλιο προκαλούν. Τα ψεύδη όμως δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Γι’ αυτόν το λόγο διευκρινίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

Η δικαστική υπόθεση με εργαζόμενο της ΔΕΥΑΑ δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Οποιοδήποτε σχόλιο επομένως, όχι μόνο είναι περιττό αλλά συνιστά και ασέβεια στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εμείς, συνεπείς στις αρχές μας, θα σεβαστούμε τη δικαστική απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, και θα αποφύγουμε τα παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων στην πλάτη ενός εργαζόμενου.

Το ήμισυ της ζημίας των 700.000 ευρώ που αναφέρεται στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του κ. Τσολακίδη αφορά το οικονομικό έτος 2014 κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου τη διοίκηση της ΔΕΥΑΑ είχε η παράταξή του! Ας απολογηθεί συνεπώς για τα πεπραγμένα του και μετά ας κάνει κριτική.

Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Τσολακίδης δικαιούται να αντιπολιτεύεται όπως νομίζει. Δεν δικαιούται όμως να παραπλανά τους συνδημότες μας με ψεύδη και ανακρίβειες…καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων κύριος Χατζόπουλος