Θ. Ξυνίδης: Το βατοπέδι σαν σκάνδαλο υπάρχει

Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πρότεινε η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε στους εφέτες ότι με βάση τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας θεωρεί πως για κανέναν από τους κατηγορουμένους δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας, απάτης κ.ά., που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

Κανένας δόλος δεν προέκυψε για κανέναν από τους εμπλεκόμενους, μοναχούς, κρατικούς αξιωματούχους και άλλους, καθώς θεωρούσαν όλοι ότι εκτελούν κυβερνητικές αποφάσεις και επομένως σύννομες ενέργειες σημειώνει στην εισήγησή της για αθώωση των κατηγορουμένων η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Σχετικά με τους δύο «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου, τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, η εισαγγελέας τόνισε ότι από κανένα στοιχείο δεν αποδείχτηκε ότι εξώθησαν κρατικούς λειτουργούς στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι στην απολογία τους είχαν αρνηθεί πως είναι «απατεώνες», είχαν μιλήσει για κυβερνητικές αποφάσεις και είχαν ισχυριστεί ότι μοναδικό τους μέλημα ήταν η εξασφάλιση της περιουσίας της Μονής.