Σε Άβδηρα Σμίνθη και Ξάνθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην Ξάνθη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε τα Άβδηρα ενώ ακολούθησε η επίσκεψή του στην ορεινή περιοχή. Λίγο πριν εγκαταλείψει την πόλη βρέθηκε σε γνωστό καφέ όπου συνομίλησε με την νεολαία του κόμματος.

Η μειονοτική εκπαίδευση, η ευνοϊκότερη μεταχείριση για αναπτυξιακά ζητήματα της ορεινής περιοχής και το θέμα του τηλεοπτικού αποκλεισμού της ορεινής ζώνης ήταν τα ζητήματα που έθεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μύκης Ριτβάν Αχμετσίκ. Απαντώντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού έκανε αναφορά στην στενή σχέση της οικογένειάς του με την μειονότητα επεσήμανε πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του μπαίνουν τα ζητήματα της παιδείας.

Εξάλλου στο αίτημα του κυρίου Γιαζιτζή για απόφαση των τοπικών οργανώσεων ως προς το ποιος μειονοτικός θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο αφού οι κεντρικές επιλογές έφεραν το χειρότερο για την Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα στην Ξάνθη και στην Ροδόπη ο κύριος Μητσοτάκης αρκέστηκε να δεσμευθεί ότι θα γίνουν οι καλύτερες επιλογές.

Νωρίτερα από τα Άβδηρα όπου βρέθηκε νωρίς  το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  σημείωσε πως κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας. Η  επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη έκλεισε με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε σε γνωστό καφέ όπου συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με την νεολαία του κόμματος.