Πολιτικός κόλαφος για τον δήμαρχο Ξάνθης η συνάντηση των «4» με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ

 

Μία πρωτάκουστη στα αυτοδιοικητικά χρονικά του τόπου μας πρωτοβουλία ανέλαβαν οι επικεφαλείς τεσσάρων από τις έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης παρακάμπτοντας την δημοτική αρχή και συναντώντας απευθείας σήμερα το πρωί τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, για τα προβλήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, του αποκλεισμού της Ξάνθης από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και για το θέμα της αναπτυξιακής.

Έναν πραγματικό πολιτικό εξευτελισμό επιφύλαξαν στον δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θανάσης Ξυνίδης, Δημήτρης Μπένης, Ιπποκράτης Καμαρίδης και Νίκος Ανταμπούφης εξασφαλίζοντας ραντεβού με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρίστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησαν απευθείας και παρακάμπτοντας την δημοτική αρχή Ξάνθης τα προβλήματα που αφορούν στην συμμετοχή του ΣΔΑΝΞ στον περιφερειαρκό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων, τον αποκλεισμό της Ξάνθης από το πρόγραμμα αστικής βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της υλοποίησης του ΕΣΠΑ και για το νομό μας μέσα από την Αναπτυξιακή Ροδόπης.

Ουσιαστικά η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική όχι μόνο αναφορικά με το γεγονός ότι συσπειρώθηκαν έτσι απέναντι στην δημοτική αρχή τέσσερις παρατάξεις που ανήκουν σε διακριτά διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά και γιατί κατάφεραν σημειολογικά στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ να υποκαταστήσουν την εκλεγμένη δημοτική αρχή για τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου.