Το δρόμο που χάραξε ο Λύρατζης με την Αναπτυξιακή ..ακολουθεί και ο Δήμος Ξάνθης

Εκτός του προγράμματος της βιώσιμης ανάπτυξης έμεινε ο δήμος Ξάνθης λόγω της έλλειψης μελετών σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τη στιγμή που οι γειτονικοί δήμοι ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα το οποίο αποτελεί πραγματικό εργαλείο στα χέρια της αυτοδιοίκησης. Ένα πρόγραμμα το οποίο μάλιστα προβλήθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο είναι αυτό της βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο όμως φαίνεται πως η Ξάνθη, σε αντίθεση με τους γειτονικούς δήμους έχει χάσει και μαζί με αυτό την ευκαιρία να πέσουν στην πόλη εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με τον δήμο Ξάνθης οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, είναι οι δύο Δήμοι που βαθμολογήθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, των προτάσεων που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια για την ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και θα μοιραστούν από 8,6 εκατ. ευρώ του προγράμματος. Η πρόταση του Δήμου Ξάνθης, η οποία τελικά έμεινε μόνο πρόταση, περιελάμβανε αναπλάσεις στη Δημοτική Αγορά και την Πλατεία Εμπορίου, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο στην οδό Βασ. Σοφία, μετατροπή του τμήματος Πλ. Ελευθερίας-Πλατεία της οδού 28ης Οκτωβρίου σε ήπιας κυκλοφορίας και άλλες δράσεις.

Μάλλον ο Δήμος Ξάνθης ακολουθεί το δρόμο που πρώτος χάραξε ο τελευταίος πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης ΟΤΑ ΑΕ Λύρατζης Πασχάλης που έχανε το ένα μετά το άλλο πρόγραμμα και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ούτε μία προκήρυξη! Ευτυχώς για το Δήμο …δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί υπό εκκαθάριση και να κλείσει. Ή λέτε να καταφέρουν ακόμη και αυτό;;