Έρχεται το κέντρο κοινότητας στον δήμο Αβδήρων

Μία ακόμη κοινωνική δομή που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στις ήδη υπάρχουσες προσπαθώντας να βοηθήσει του δημότες που έχουν ανάγκη αποκτά ο δήμος Αβδήρων. Πρόκειται για το κέντρο κοινότητας το οποίο θα λειτουργήσει στο Σέλερο και για τις ανάγκες του οποίου θα γίνουν μάλιστα και τρεις νέες προσλήψεις προσωπικού.

Ένας νέος θεσμός, που αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά με τις ήδη υπάρχουσες δομές κοινωνικής πρόνοιας, αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει και στον δήμο Αβδήρων. Πρόκειται για τα κέντρα κοινότητας τα οποία ο δήμος κατάφερε να εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ και θα λειτουργεί μαζί με τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου, στον οικισμό του Σελέρου.

Μία νέα δομή την οποία σύντομα αναμένεται να υιοθετήσουν κι άλλοι δήμοι, με τον επόμενο που προετοιμάζεται για την ίδρυσή τους να είναι ο μητροπολιτικός δήμος του νομού μας, η οποία αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών κατά τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.