Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 5.000€ έλλειπε από την πόλη μας γιατί όλα τα άλλα τα είχαμε…με ξένα κόλλυβα κάνουν τον εφέ τους και θάβουν τους ξανθιώτες .

Ένα Δένδρο… Χίλιες Ευχές!» ονομάζει την εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ο Δήμος Ξάνθης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Ο Δήμαρχος θα δώσει το έναυσμα και καλείται το κοινό της πόλης να συμμετάσχει στη φωταγώγηση του «δέντρου της Ελπίδας» παρέα με τα ξωτικά, τον Άη Βασίλη , συναυλίες κά ! Ένα δέντρο που ο Δήμος το ονόμασε της ελπίδας αλλά δυστυχώς για τους δημότες Ξάνθης , τους στέρησε έως ένα βαθμό  την ελπίδα αφού τους κόστισε  5.οοο €. Λεφτά των δημοτών. Που τα διαχειρίζονται ελαφρά τη καρδία κάποιοι με πολύ εύκολο τρόπο αφού δεν βγαίνουν από την τσέπη τους.

Όπως λέει ο σοφός λαός με ξένα κόλλυβα κηδεία. Για άλλη μια χρονιά επιλέγει ο δήμος Ξάνθης να ξοδέψει ένα αξιοσημείωτο ποσό για την αγορά φυσικού δέντρου ενόψει των Χριστουγέννων κάτι που έγινε και την προηγούμενη χρονιά προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις. Μπορεί το φυσικό δέντρο να είναι ότι ομορφότερο για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να δαπανά και πάλι 5000 ευρώ για μια περίοδο μόλις ενός μηνός, την στιγμή που οι ανάγκες της πόλης είναι πολλαπλές,  η απόσταση μάλλον είναι μεγάλη.

Το θέμα αυτό ήρθε και φέτος στην συνεδρίαση του κέντρου πολιτισμού ενόψει τον γιορτών με τον Δημήτρη Μπένη να καταψηφίζει την δαπάνη όπως έκανε και την προηγούμενη χρονιά. Να σημειώσουμε ότι και πέρσι οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή του κέντρου πολιτισμού ήταν έντονες χωρίς όμως όπως αποδεικνύεται όχι να πτοήσουν αλλά να προβληματίσουν έστω τον πρόεδρο του  οργανισμού αφού  θεωρεί ότι κάθε χρόνο μπορούν να δαπανώνται 5000 ευρώ για την αγορά φυσικού δέντρου που μετά καταλήγει στα σκουπίδια. Απόφαση που προβληματίζει ακόμη πιο πολύ εάν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν σπίτια που ούτε ένα πλαστικό κλαδάκι δεν έχουν την δυνατότητα να στολίσουν και παιδιά που δεν θα χαρούν την μαγεία του δέντρου των Χριστουγέννων αφού και οι δύο οι γονείς είναι άνεργοι και λεφτά δεν περισσεύουν.