Κέντρο δεν είναι μόνο η 28ης Οκτωβρίου λέει ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης

Την ίδια ώρα βέβαια που ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού αποφασίζει να δαπανήσει 5000 ευρώ μόνο για την αγορά φυσικού δέντρου η ίδια η πόλη μοιάζει σαν φτωχή συγγενείς αφού ο στολισμός που θα δώσει ώθηση στην αγορά είναι υποτυπώδης.

Το κέντρο δεν είναι μόνο η 28ης Οκτωβρίου. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης αφού και αυτή την χρονιά η πάγια τακτική της δημοτικής αρχής είναι ο στολισμός μόνο στην κεντρική οδό σε βάρος φυσικά των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται περιμετρικά από αυτήν.

Στο μεταξύ ήδη ξεκινά και το εορταστικό ωράριο με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με τον εμπορικό κόσμο να περιμένει αυτή την περίοδο να πάρει μιαν ανάσα.

Ωστόσο την κατανάλωση αυτές τις ημέρες βοηθά το ευρύτερο κλίμα που διαμορφώνεται. Σε μια πόλη όμως που επιλέγει να δαπανά 5000 ευρώ μόνο για την αγορά χριστουγεννιάτικου φυσικού δέντρου και αδιαφορεί για την αγορά στολιδιών που θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα γύρω από το κέντρο κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεννάται για το ταμείο των καταστημάτων αφού δυστυχώς η χαρά των χριστουγέννων που μας ωθεί σε αγορές αφορά μόνο ελάχιστα σημεία. Άλλωστε ποιος καταναλωτής αυτές τις ημέρες θέλει να βρεθεί σε δρόμους μουντούς όταν δίπλα ακριβώς λάμπουν χιλιάδες φωτάκια; Κάτι ωστόσο που μάλλον δεν προβληματίζει την δημοτική αρχή η οποία επιλέγει τις δαπάνες εντυπωσιασμού παρά ουσίας.