Ανεπαρκείς οι δήμοι στην διαχείριση της σχολικής στέγης λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και το μουσικό σχολείο

Την επαναφορά της αρμοδιότητας για την σχολική στέγη από τους δήμους στο ίδιο το κεντρικό κράτος ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται εδώ και δεκαπέντε χρόνια με το μουσικό σχολείο.

Την αφαίρεση της αρμοδιότητα για την σχολική στέγη από τους δήμους και την επαναφοράς της στο αρμόδιο υπουργείο και στην εκπαίδευση ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και αυτοί της Ξάνθης οι οποίοι ζουν το αδιέξοδο που παρατηρείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου με το μουσικό σχολείο της Ξάνθης.

Είναι προφανές όπως τονίζουν οι βουλευτές ότι πολλοί Δήμοι προτάσσουν τον τοπικισμό και το μικροπολιτικό όφελος και αγνοούν τις ανάγκες της εκπαίδευσης, των μαθητών και των οικογενειών τους. Υποκύπτουν σε πιέσεις τοπικών παραγόντων, άσχετων συνήθως με τα εκπαιδευτικά ζητήματα και δεν προτάσσουν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το δημόσιο συμφέρον ή αδιαφορούν γενικώς και αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται. Κάτι που σίγουρα γνωρίζουν καλά γονείς, μαθητές και εκπαιδευτές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.