Με την απουσία των αντιδημάρχων Τοπείρου και Αβδήρων η σύσκεψη για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξάνθης, με την συμμετοχή των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» παρουσία και του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος και συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των αντιδημάρχων των δήμων Τοπείρου και Αβδήρων.

Άνευ ουσίας φαίνεται πως θεωρούν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας οι δήμοι αφού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον καλύτερο συντονισμό του, μετά και την παράταση κατά ένα έτος που δόθηκε, εκτός της Ξάνθης και της Μύκης οι δήμοι Τοπείρου και Αβδήρων επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Η σπουδαιότητα και η ειδική βαρύτητα που έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, απαιτεί συντονισμό όλων των εταίρων και των ενεργειών για  την υλοποίηση του, αλλά και για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων κάτι μάλλον που δεν γίνεται αντιληπτό από όλους. Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, διότι η συμβολή τους κατά την διανομή των αγαθών στους ωφελούμενους ήταν καθοριστικής σημασίας.