Η πρώτη γιορτή ψωμιού από τους αρτοποιούς της Ξάνθης

Την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη την διαδικασία παρασκευής της βασικής τροφής είχαν οι μαθητές της Ξάνθης στην Γιορτή ψωμιού που διοργανώνουν οι αρτοποιοί της πόλης θέλοντας να επισημάνουν την διατροφική του αξία αλλά και τα οφέλη του φούρνου της γειτονιάς.

Παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης, του νέου Περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον πρόεδρο του, την πρόεδρο της ΟΕΒΕ, δημάρχους και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια της πρώτης Γιορτής Ψωμιού που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος αρτοποιών του νομού. Διπλός στόχος της εκδήλωσης ήταν από την μία η ενημέρωση στο ευρύ κοινό του τρόπου που γίνεται το ψωμιά στα παραδοσιακά αρτοποιεία του νομού μας κι από την άλλη  η παρακίνηση να επιλέγεται από τους Ξανθιώτες καταναλωτές ο τοπικός παραδοσιακός φούρνος.

Την Γιορτή επισκέφθηκαν και σχολεία του νομού μας τα οποία ενημερώθηκαν αλλά και συμμετείχαν στην διαδικασία παρασκευής του ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων. Η Γιορτή Ψωμιού της Ξάνθης δείχνει πάντως στα πρώτα της βήματα ότι έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός στην Ξάνθη, με στόχο να ενημερώνει και να προσανατολίζει τους συμπολίτες μας στην υγιεινή διατροφή των ίδιων και των παιδιών τους.