Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φιλύρα της Ροδόπης τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών. Κατά την περιοδεία του στην Θράκη ο πρωθυπουργός έκανε σαφές πως θέτει στο επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην περιοχή σε καθεστώς ισονομίας χωρίς αποκλεισμούς.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ρητορικά  ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών έστειλε από την Ροδόπη στα πλαίσια της περιοδείας του στην Θράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου  πρόσθεσε, θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός με αναφορά στον Γιάννη Ρίτσο τόνισε τις αξίες της αλληλεγγύης του σεβασμού και της ειρηνικής συμβίωσης οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες και συνεχίζουν να υπάρχουν παρά την συντηρητική στροφή που γίνεται σε Ευρώπη και Αμερική.

Για εμάς η γνώση είναι προτεραιότητα και δεν χωρίζουμε τα παιδιά με βάση τον Θεό στον οποίο πιστεύουμε αφού όλα είναι έλληνες πολίτες, τόνισε από το μειονοτικό γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας παράλληλα και παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

tsipras-xanthi-1

Ανταγωνιστικότητα με ενίσχυση της παραγωγικότητας και όχι με υποτίμηση μισθών και εισοδημάτων

Ιδιαίτερη σημασία είχε και ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο ερευνητικό κέντρο Αθηνά με δεδομένη την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά ενώ σημείωσε πως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης να αντανακλούν και στην ίδια την θωράκιση της χώρας.

Ακόμη για σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται και θα καταστήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ισχυρό διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι της πόλης. Τα έργα στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν την οικονομική δυναμική της Θράκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός. ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και το κυριότερο, προσφέροντας τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, ουσιαστικούς όρους για την ευημερία όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ακριτών στη Θράκη, που το έχουν ανάγκη ίσως περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα πολίτη