Παρά τις αντιξοότητες και τα πρόβλημα θα συμμετάσχει και φέτος  το μουσικό σχολείο στη διοργάνωση του φεστιβάλ μουσικών σχολείων 

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης με την σωρεία προβλημάτων ως προς την στέγαση  αλλά και τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας, θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ μουσικών σχολείων που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Ξάνθης. Η Πρόεδρος του συλλόγου δηλώνει ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην όλη διοργάνωση που εδώ και 4 χρόνια μας συγκινεί και μας γεμίζει υπερηφάνεια .

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για  τέταρτη συνεχή χρονιά θα συνδιοργανώνει με το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ – Ξάνθη: Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Μετά και την εξαιρετικά επιτυχημένη έκβαση των προηγούμενων φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, τα οποία αγκαλιάστηκαν με θέρμη και άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και επισκέπτες, θα συμμετάσχει και φέτος το  μουσικό σχολείο Ξάνθης παρά τις αντιξοότητες  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει,  στην διοργάνωση του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ μουσικών σχολείων στην πόλη μας έχει γίνει πλέον θεσμός  και προσφέρει σημαντικά πνευματικά και παιδαγωγικά οφέλη στους συμμετέχοντες μαθητές, ενώ αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της. Τα παιδιά του μουσικού μας σχολείου μας συγκινούν και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι για την νέα γενιά που μεγαλώνει και μας ανταμείβει  με την μουσική , την ζωντάνια  και το πνεύμα του. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για αυτά τα παιδιά και πως τους το ανταποδίδουμε.