Ανακοίνωση φωτιά της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης «πλούσιος δήμος-φτωχοί δημότες χωρίς παροχές»

Η παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης με ανακοίνωσή της  σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος  αλλά ταυτόχρονα και με ειρωνική χροιά  ασκεί κριτική στη νυν δημοτική αρχή για αδιαφορία προς τα προβλήματα των δημοτών της αφήνοντας αναξιοποίητο το αποθεματικό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται στα ταμεία της. Μάλιστα τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι  δεν συμφώνησε  να προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών και δεν μεριμνά για την επισκευή του Δημοτικού Κολυμβητήριου αλλά και άλλων υποδομών που χρήζουν φροντίδας.

Με μία ανακοίνωση φωτιά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης κατηγορεί την νυν δημοτική αρχή για αδιαφορία προς τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες της  αν και υπάρχουν  αναξιοποίητα περίπου 10.000.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου. Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Πλούσιος Δήμος-Φτωχοί Δημότες χωρίς παροχές» και αναφέρεται με καυστικό τρόπο στην λειτουργία του Δήμου και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες της.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει αναξιοποίητα πάνω από 10.000.000 ευρώ. Αν ο Δήμος λειτουργούσε άριστα θα λέγαμε ότι είναι οικονόμοι. Επειδή όμως η καθημερινότητα του Δημότη πάει από το κακό στο χειρότερο εμείς ρωτάμε: Είστε ανίκανοι ή είστε παλαιοκομματικά αδιάφοροι για τη ζωή των δημοτών; Τι σας εμποδίζει, από τα λεφτά αυτά, να δώσετε ένα μικρό μέρος για το κολυμβητήριο, ένα πολύ μικρό μέρος για αδέσποτα και σκουπίδια, παιδικές χαρές και ασφαλτοστρώσεις, επίλυση των αιώνιων προβλημάτων των οικισμών;

Με λιγότερο από το 1/5 λύνετε άμεσα όλα τα τρέχοντα προβλήματα των δημοτών και θα σας μείνουν και τα 4/5 για να κάνετε τις εκλογές σας και να παίρνετε τις αντιμισθίες και τις υπερωρίες; Γιατί δεν μειώσατε τα δημοτικά τέλη του Δήμου, όπως σας προτείναμε σύσσωμη η αντιπολίτευση,  (κόστος ελάχιστο αλλά ανάσα για το κάθε σπίτι); Γιατί δεν μειώνετε την αξία του νερού που είναι πανάκριβο; Πότε θα καταλάβετε ότι ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός, ούτε μηχανισμός εκλογής, αλλά οργανισμός που είναι ταγμένος να υπηρετεί και εξυπηρετεί τους δημότες του; Λίγο μεράκι να κάνετε κάτι καλό δεν έχετε; Μόνο κόρδωμα και προβολή προσωπική; Κάποτε πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά… αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.