Σ. Ξυνίδης: «Οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα όσα πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν σε μέσα ενημέρωσης»

Η απεξάρτηση των μέσων ενημέρωσης από κάθε είδους συμφέροντα είναι θέμα δημοκρατίας σχολίασε ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης με αφορμή τις αποκαλύψεις του Στάθη Γιαννακίδη περί συμμετοχής του προέδρου του ΕΒΕ και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο διοικητικό συμβούλιο τηλεοπτικού σταθμού.

Ένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει ούτε έμμεση ούτε άμεση σχέση με μέσα ενημέρωσης δηλώνει κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας την αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Γιαννακίδη περί συμμετοχής των κυρίων Μωραϊτη και Αντωνιάδη στο διοικητικό συμβούλιο τηλεοπτικού σταθμού. Μάλιστα ο κύριος Ξυνίδης προσθέτει με έμφαση πως αυτοί που σήμερα εγκληματούν σε βάρος της υπόλοιπης δημόσιας ζωής δεν μπορούν να κουνούν το μαντίλι στους υπόλοιπους.

Αντίθετα ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό από την συμμετοχή στελέχους της σε μέσο ενημέρωσης επιλέγοντας ωστόσο να επιτεθεί στον βουλευτή Ξάνθης για τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη.

Σημειώνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις του Στάθη Γιαννακίδη δεν υπήρξε καμία αντίδραση τόσο από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Στέλιο Μωραϊτη όσο και από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη.