Δ. Μπένης «Προς όφελος του δήμου η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της αναπτυξιακής Ροδόπης»

Το θέμα της συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμιά απόφαση αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξάνθης θα πρέπει να διερευνηθεί εάν νομικά μπορεί ο δήμος να συμμετάσχει.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο κύριος Μπένης το θέμα αυτό δεν υφίσταται ενώ η συμμετοχή της  Ξάνθης στην επικείμενη αύξηση είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την περιοχή το οποίο δεν πρέπει να απεμπολήσουμε.

Μόλις στα 10.000 ευρώ είναι η αναλογία του δήμου Ξάνθης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αναπτυξιακής Ροδόπης ένα ποσό στο οποίο μπορεί άνετα να ανταποκριθεί και το οποία θα του αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Ωστόσο επιφύλαξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης κάνοντας λόγο για πιθανά νομικά κωλύματα κάτι όμως που απορρίπτει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης επισημαίνοντας πως η συμμετοχή του δήμου είναι επιβεβλημένη τόσο λόγω του συμφωνητικού που έχει υπογράψει όσο και λόγω των πλεονεκτημάτων για την περιοχή από την συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Να σημειώσουμε πως ο νομός ήταν αποκλεισμένος από το πρόγραμμα Leader λόγω της χρεοκοπίας της αναπτυξιακής Ξάνθης από τα λάθη της διοίκησης που τίναξαν το αναπτυξιακό αυτό εργαλείο στον αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ που θα επενδύονταν στην περιοχή. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις των τριών βουλευτών βρέθηκε η λύση της υποβολής του προγράμματος μέσω της αναπτυξιακής Ροδόπης προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Ωστόσο σήμερα οι δήμοι φαίνεται πως υποχωρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τα περί νομικών κωλυμάτων αποτελούν απλώς προφάσεις για να μην συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι αποφάσεις βέβαια που θα ληφθούν θα επιβεβαιώσουν ή μη τις υπάρχουσες πληροφορίες .