Θα συμμετέχουν τελικά οι δήμοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης ή μήπως θα συνεχίσουν το παιχνίδι των δικών τους σκοπιμοτήτων ;;

Κανένα νομικό κώλυμα δεν υπάρχει στη δυνατότητα των δήμων να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Αναπτυξιακής Ροδόπης μέσω της οποίας συμμετέχει ο νομός Ξάνθης στο πρόγραμμα Leader, ξεκαθαρίζει ο διευθυντής της εταιρείας αναφορικά με την απόφαση που έχει ήδη ληφθεί και την επιφύλαξη που εκφράζουν οι δήμοι του νομού για την συμμετοχή τους. Σε ότι αφορά στο ίδιο το πρόγραμμα τυχόν μη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν επιφέρει κανένα πρόβλημα στην υλοποίησή του προγράμματος στερεί όμως την δυνατότητα της Ξάνθης να συμμετέχει στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που χαράσσει την στρατηγική της αναπτυξιακής.

Αυτό που μένει να δούμε λοιπόν είναι η στάση που θα τηρήσουν πλέον οι δήμοι του νομού Ξάνθης και αν επιζητούν πραγματικά ουσιαστική συμμετοχή σε ένα αναπτυξιακό εργαλείο αν και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για απροθυμία των αυτοδιοικητικών να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας Δήμος  του νομού δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν τελικά πιστεύει στο εγχείρημα και θεωρεί ότι ο νομός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλους πόρους ή κινείται με καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος φυσικά του ίδιου του τόπου. Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί την ύστατη ελπίδα για το νομό μας ώστε να εκμεταλλευτεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τα εκατομμύρια ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια που του στέρησε η εγκληματική χρεοκοπία της αντίστοιχης εταιρείας του νομού Ξάνθης. Η  οποία Αναπτυξιακή  εδώ και 5 χρόνια  βρίσκεται ακόμη σε εκκαθάριση και δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια ακόμη και τι σκοπιμότητες αυτή η καθυστέρηση εξυπηρετεί!