Ο καθένας τον… χαβά του!

Με επιτυχία στέφθηκε τελικά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο, προς λύπη όσων περίμεναν να το δουν είτε να είναι αναιμικό είτε και να διαλύεται ακόμη από τις διάφορες έριδες που φαντασιώνονται ότι υπάρχουν μέσα στον κόσμο της Αριστεράς. Η ίδια φαντασιοπληξία έπληξε κάποιους ακόμη και το ίδιο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν αντί για περίπου 1.000 άτομα που ήταν στην πορεία κάποιοι είδαν 200 ανθρώπους και 1.000… διαδηλωτές! Έγινε δηλαδή και πάλι η γνωστή προσπάθεια να διαχωριστούν οι πολίτες σε ντόπιους και φοιτητές λες και οι τελευταίοι δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας παρά μόνο όταν θέλουμε να τους νοικιάσουμε την γκαρσονιέρα ή όταν πρόκειται να ψωνίσουν από την τοπική αγορά.

Τους ίδιους παραμορφωτικούς φακούς φόρεσαν οι άνθρωποι αυτοί και στο θέμα των επεισοδίων που έγιναν μετά την λήξη της πορείας που έγινε στους δρόμους της Ξάνθης. Όμως για όποιον ήταν στην πορεία τα πράγματα πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσαν αν γίνουν μιας και όλα έμοιαζαν πραγματικά με μία χορογραφία: μόλις απομακρύνθηκαν από την κεντρική πλατεία και οι τελευταίοι διαδηλωτές από τα μπλοκ αυτών που συμμετείχαν, τότε εμφανίστηκαν και οι γνωστοί άγνωστοι, με τα κράνη, τις κουκούλες, τα καλυμμένα πρόσωπα, τα ξύλα στα χέρια αλλά και με τις μολότοφ και τα βαρελότα στα σακίδια και τις τσέπες τους… Ένα σκηνικό απέναντι στο οποίο η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης αντέδρασε μάλλον ψύχραιμα γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι όσοι ήρθαν στην Ξάνθη για φασαρία ούτε ντόπιοι ήταν αλλά και ούτε σχέση με την πορεία είχαν. Ο καθένας όμως τον χαβά του και από το ίδιο βράδυ άρχισαν τα «περισπούδαστα» ρεπορτάζ και οι «εμβριθείς» αναλύσεις στο facebook που προσπαθούσαν επίμονα να συνδέσουν την πορεία με τα επεισόδια. Ο καθένας αυτό που ξέρει και που μπορεί να κάνει δηλαδή…

Αυτό όμως που τελικά έγινε ήταν πως για την φασαρία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου μετά το συλλαλητήριο υπεύθυνοι ήταν δύο γάιδαροι που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα: από την μία οι μεταφερόμενοι χρυσαυγίτες που προσπάθησαν και να προκαλέσουν εκ του ασφαλούς πάντα, κι από την άλλη επίσης μεταφερόμενοι ταραχοποιοί, χωρίς σημαίες, πανό ή άλλα διακριτικά που να τους συνδέουν με τα κόμματα και τους φορείς που μετείχαν στο συλλαλητήριο.