Υπέρ του άμεσου διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας η Δημοκρατική Αριστερά

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας παίρνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά κατηγορώντας την κυβέρνηση για πισωγυρίσματα στο συγκεκριμένο θέμα. Η επιχειρηματολογία μάλιστα του κόμματος της κεντροαριστεράς φαίνεται να επιβεβαιώνεται μετά και την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα κατά τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σαφή θέση για τον άμεσο διαχωρισμό του κράτους από την Εκκλησία παίρνει η Δημοκρατική Αριστερά εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για αναποφασιστικότητα και τον πρωθυπουργό ότι παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στο θέμα αυτό. Μάλιστα από τα «βέλη» της δεν την γλίτωσε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος  με αφορμή τις δηλώσεις του σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση.

Όπως φαίνεται πάντως εκ του αποτελέσματος και με απόδειξη τον ανασχηματισμό που άφησε εκτός υπουργείου Παιδείας και κυβερνητικού σχήματος το Νίκο Φίλη μετά από πιέσεις που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο, η λεγόμενη «Δεξιά του Κυρίου» συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει ακόμη και με μία αριστερή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.