Ευκαιρία στην μόρφωση δίνει η μητρόπολη Ξάνθης με το κοινωνικό φροντιστήριο

Για δεύτερη χρονιά λειτουργεί το κοινωνικό φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης το οποίο λειτουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους δίνοντας έτσι στήριξη στις οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια λόγω των οικονομικών συνθηκών που βιώνουν.

Το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης η οποία για δεύτερη χρονιά λειτουργεί το κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά εκείνα που δεν έχουν δυστυχώς την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τμήματα των ιδιωτικών φορέων. Μια πρωτοβουλία που υπογραμμίζει με έμφαση πως η παιδεία δεν μπορεί να είναι επιλεκτικό προνόμιο αλλά αφορά το σύνολο των πολιτών όπως αποδεικνύει έμπρακτα η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης από την αρχή σχεδόν της κρίσης έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού λειτουργώντας το Τραπέζι της Αγάπης, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, δομές που μαζί με παράλληλες δράσεις δίνουν στήριξη σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ανατροπή που έφεραν στη ζωή τους τα μνημόνια. Δομές και δράσεις που πραγματικά αποτελούν ανάσες επιβίωσης και οι οποίες δημιουργούν τρόμο στην σκέψη την κατάστασης που θα βίωναν όλοι αυτοί που δέχονται τις υπηρεσίες τους εάν δεν υπήρχαν αφού δυστυχώς η απουσία του δήμου είναι εκκωφαντική.