«Επίθεση» Α. Αντωνιάδη σε διαδηλωτές χριστιανούς και μουσουλμάνους

Με μια μεγάλη συγκέντρωση απάντησε η Ξάνθη στην νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κάτι που φαίνεται πως δυσαρέστησε το ΠΑΣΟΚ το οποίο δια του γραμματέα του αντί να μιλά επί της ουσίας που είναι η παρουσία των φασιστών στο κέντρο της Ξάνθης επιλέγει να επιτεθεί τόσο στους διαδηλωτές και στην αστυνομία όσο και τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Εντύπωση προκαλεί η θέση που εξέφρασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης αναφορικά με την μεγάλη αντιφασιστική πορεία από την οποία ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έλαμψαν δια της απουσίας τους καθώς όχι μόνο δεν διαδήλωσαν κατά της Χρυσής Αυγής αλλά δεν εξέδωσαν ούτε καν μία ανακοίνωση για τα εγκαίνια των γραφείων στην Ξάνθη. Αντί λοιπόν να μιλούν επί της ουσίας αυτό που επιλέγουν τουλάχιστον από πλευράς ΠΑΣΟΚ είναι η στοχοποίηση όσων τελικά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αφού ταυτίζονται με τους αντεξιουσιαστές που προκάλεσαν τα γεγονότα ενώ εντύπωση προκαλεί και η επίθεση που δέχονται οι μουσουλμάνοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο οι οποίοι άλλωστε είδαν το σκληρό πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Ξάνθη.

Συγκεκρινένα στην ανάρτηση του κυρίου Αντωνιάδη αναφέρεται: Χθες το βραδύ, πάρτη στην πλατεία, οι ίδιοι άνθρωποι που υποτίθεται έκαναν την πορεία εναντίον της Χ.Α. και κατά του φασισμού, έγιναν μάλλον εάν όχι στο ίδιο επίπεδο, αλλά σε ένα βαθμό αντιπαθείς από την κοινωνία. Την μη ενεργοποίηση της αστυνομίας δεν χρειάζεται να την κατακρίνουμε, υπήρχαν θεσμικοί μέσα στην πορεία, οπότε ήταν λίγο δύσκολο να επέμβουν, για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί σε άλλο κράτος θα τους είχαν μπουζουριάσει όλους. Τέλος αγαπητοί συμπολίτες μουσουλμάνοι που είστε πάντα πρώτοι στις διαδηλώσεις, εσείς οι συγκεκριμένοι, δεν μπορείτε να φωνάζετε εσείς για ρατσισμό, όταν εσείς οι ίδιοι ασκείτε πιέσεις και φυσικά ρατσισμό σε ομοθρήσκους, επειδή μόνο και μόνο θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται αλλιώς εθνικά, καταλήγει προς έκπληξη όλων ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.