Άγριες συμπλοκές στο κέντρο της Ξάνθης μεταξύ αντεξουσιαστών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ

Στο μεταξύ σοβαρά επεισόδια έγιναν μετά το τέλος της πορείας όταν αντεξουσιαστές θέλησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Οπισθοχωρώντας προέβησαν σε καταστροφές τραπεζικού καταστήματος ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Ήταν μετά το τέλος της πορείας και αφού οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει ειρηνικά όταν ομάδα 300 περίπου αντεξουσιαστών από την Ξάνθη, τις γύρω περιοχές και την Θεσσαλονίκη επεχείρησε να σπάσει το μπλόκο της αστυνομίας και να κατευθυνθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο δεν άφησαν την ομάδα να περάσει από την 28ης Οκτωβρίου ενώ δεύτερο μπλοκ επιχείρησε να διεμβολίσει τους άνδρες του σώματος από την Ηρώων χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Οπισθοχωρώντας οι αντεξουσιαστές άφηνα πίσω τους φωτιές που έσβηναν επιχειρηματίες. Στη συνέχεια ακολουθούμενοι από την ΕΛΑΣ κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία όπου κατέστρεψαν το ΑΤΜ και τα γραφεία όπου στεγαζόταν η Γιουρομπανκ.

Ακολούθησαν οδομαχίες στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν και ανταλλαγή πολλών μολότωφ και δακρυγόνων. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους και πήραν τα τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα της οδού ενώ όλη η κεντρική οδός μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με καμένους κάδους και καπνογόνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους πλαγιοκοπήσουν από το Χατζιδάκειο ενώ η ομάδα των αντιεξουσιαστών οπισθοχώρησε προς το Πολυτεχνείο, βάζοντας φωτιές σε κάδους.