Αλλεπάλληλες  θραύσεις των αγωγών της ΔΕΥΑΞ – τι συμβαίνει με το δίκτυο της ΔΕΥΑΞ ;;

Και νέα θραύση αγωγού από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Χατζησταύρου. Η άσφαλτος  ανέβλυζε νερό  το οποίο κατέληγε στην 28ης Οκτωβρίου λόγω και της κατηφορικής κλίσης του δρόμου.

Μετά τις αλλεπάλληλες θραύσεις αγωγών που είχαμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης», στην οδό Δράμας στον συνοικισμό της Ρέμβης και στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο «Έλενα», και νέα  βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΞ είχαμε σήμερα το πρωί επί της οδού Χατζησταύρου. Στο σημείο του δρόμου έσκασε τοπικά η άσφαλτος και από εκείνο το σημείο βρήκε “διέξοδο” το νερό που άρχισε να ρέει στον δρόμο.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αρμόδια τεχνική υπηρεσία η οποία έσπευσε να δει το μέγεθος της βλάβης αλλά ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έχουν ακόμη μία βλάβη σε αγωγό και θα επανέλθουν λίγο αργότερα . Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι σε μικρή απόσταση υπήρχε φρεάτιο ομβρίων υδάτων και  το νερό λόγω της κλίσης του δρόμου κατέληγε κατευθείαν εκεί με αποτέλεσμα να μην πλημμυρίσει ο δρόμος. Την τελευταία περίοδο η μία θραύση αγωγού ακολουθεί την άλλη και δημιουργεί ερωτηματικά για την παλαιότητα των αγωγών αλλά και την συντήρησή τους. Πάντως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ σε μία πόλη είναι αναπόφευκτες οι βλάβες και στόχος είναι η άμεση αποκατάστασή τους και η όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών.