Νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος εκλέχτηκε με 20 ψήφους

Με 20 ψήφους εξελέγη περιφερειάρχης της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος, έναντι  16 ψήφων που έλαβε ο Κώστας Ζαγναφέρης κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας. Από τις 12.15 ξεκίνησε  η διαδικασία ανάδειξης νέου Περιφερειάρχη για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Τη διαδικασία συγκάλεσε και διεύθυνε ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος της πολυπληθέστερης περιφερειακής ενότητας Κώστας Εξακουστός . Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης  Πατακάκης αποσύρθηκε απο υποψήφιος για τη διασφάλιση της ενότητας της παράταξης όπως δήλωσε ενώπιον του ειδικού σώματος ενώ οι κύριοι Πέτροβιτς, Μέτιος , Ζαγναφέρης και Μαρκόπουλος εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Με την ολοκλήρωση της 1ης ψηφοφορίας για το νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης προηγήθηκε των υπολοίπων συγκεντρώνοντας 17 ψήφους ενώ ακολούθησαν με 7 ψήφους ο Δημήτρης Πέτροβιτς, και ο  Κώστας Ζαγναφέρης αντίστοιχα και 5 ψήφους έλαβε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι για την εκλογή νέου περιφερειάρχη απαιτείτο ένας εκ των υποψηφίων να συγκεντρώσει την απόλυτη  πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, δηλαδή19 ψήφους ενώ για  δύο ψήφους δεν επικράτησε από την πρώτη ψηφοφορία ο Χρήστος Μέτιος. Αμέσως μετά ακολούθησε η  δεύτερη ψηφοφορία, όπου υποψήφιοι παρέμειναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ενώ απέσυραν τις υποψηφιότητές τους οι κύριοι Πέροβιτς και Μαρκόπουλος με σκοπό τη διασφάλισης της ενότητας της παράταξης.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας ο μέχρι πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, επικράτησε του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη με ψήφους 20 έναντι 16 και εξελέγη νέος Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αμέσως μετά την εκλογή του ο Χρήστος Μέτιος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του  και σημείωσε ότι εκτός από τη χαρά διαισθάνεται και την ευθύνη για τα νέα του καθήκοντα, ενώ τόνισε ότι Οδηγός  θα είναι το όραμα του Γιώργου Παυλίδη. Παράλληλα δεσμεύτηκε για μια ενωμένη παράταξη που θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν.

Ο Χρήστος Μετιος απέφυγε να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε ο Κώστας Ζαγναφέρης για την υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στον Χ. Μέτιο, λέγοντας απλώς ότι ο καθένας από τους υποψήφιους διατηρεί τους δικούς του δεσμούς με στελέχη εντός και εκτός της ΝΔ και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω. Να σημειώσουμε τέλος ότι στην έναρξη της συνεδρίασης για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη.