Υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, θα είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, στην εκλογική διαδικασία που δρομολογήθηκε την Κυριακή στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Επίσημα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του περιφερειάρχη μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς την προσεχή Κυριακή στην διαδικασία που θα γίνει στην παράταξη. Κύριος γνώμονας της απόφασης του κυρίου Πέτροβιτς όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι η ενότητα της παράταξης και η συνέχιση του έργου του Γιώργου Παυλίδη.

Προς το παρόν την θέση του περιφερειάρχη διεκδικούν οι πέντε αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, Καβάλας Μαρκόπουλος και Δράμας Αργύρης Πατακάκης καθώς επίσης ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, σε περίπτωση που νέος περιφερειάρχης εκλεγεί κάποιος νυν αντιπεριφερειάρχης, για την πλήρωση της κενής θέσης, γίνονται και πάλι εκλογές μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας.