Νέα προγράμματα για τους αγρότες έως το τέλος του 2016

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα προγράμματα νέων αγροτών καθώς και άλλα προγράμματα ενισχύσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

μέχρι το τέλος του 2016 θα ανοίξουν τα προγράμματα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, της βιολογικής γεωργίας, της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών και του Leader. Παράλληλα στις αρχές του 2017 θα προκηρυχθούν και τα σχέδια βελτίωσης του αγροτικού τομέα. Τα προγράμματα αυτά της νέας ΚΑΠ σχεδιάστηκαν και προκηρύχτηκαν με στόχο να ενισχύσουν την ποιότητα και την ταυτότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, να αναπτύξουν την αγροτική επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και να ευνοήσουν κάθε συλλογική δράση που οδηγεί σε οικονομίες κλίμακας.

Άλλωστε η απώλεια πόρων για τον πρωτογενή τομέα που ήδη δοκιμάζεται σκληρά γίνεται ακόμη πιο δυσβάστακτη εν μέσω οικονομικής  κρίσης αντανακλώντας σε όλη την χώρα η οποία δεν έχει βαριά βιομηχανία και στο  μόνο που μπορεί να ελπίζει για ώθηση στην ανάπτυξη είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία που πρέπει να ενισχυθούν. Όλα αυτά βέβαια στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που δεν θα επενδύει στο παροιμιώδες όλα τα κιλά όλα τα λεφτά αλλά στο ποιοτικό προϊόν.