Μαύρη η λίστα των εργατικών ατυχημάτων  στην καθαριότητα των ΟΤA

Χρόνια είναι  δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα στον τομέα της καθαριότητας οι δήμοι καθώς αρνούνται να δεχθούν τις προτάσεις των εργαζομένων για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, γεγονός που ανάγκασε την ΠΟΕ ΟΤΑ να προβεί στην έκδοση ανακοίνωσης επιμερίζοντας τις ευθύνες σε κυβέρνηση, υπηρεσιακούς παράγοντες και κυρίως αυτοδιοικητικούς.

Τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας είναι μια χρόνια κατάσταση η οποία επιδεινώνεται με τους απασχολούμενους με ορισμένου χρόνου σχέσεις εργασίας οι οποίοι αρνούνται να προσαρμοσθούν στην κείμενη νομοθεσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΠΟΕ ΟΤΑ από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, συνολικά είκοσι (20) άνθρωποι σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, αφήνοντας πίσω τους απροστάτευτες οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά ενώ άλλοι επτά (7) τραυματιστήκαν σοβαρά. Μια κατάσταση για την οποία ευθύνονται όπως σημειώνει κυβέρνηση, υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων και αιρετοί οι οποίοι μάλιστα φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης καθώς δείχνουν να έχουν παραμερίσει τις ανθρώπινες αξίες και ενδιαφέρονται να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Γερμανό επιτετραμμένο Φούχτελ, ανταλλάσσοντας μαζί του απόψεις για το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να… εκσυγχρονιστεί δια της εισόδου των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Κοινώς πώς θα… ωφεληθούν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνουν ακόμη πως δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο να βλέπουν τους συναδέλφους τους να σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας και φέρονται αποφασισμένοι να αναλάβουν αγωνιστική παρέμβαση ούτως ώστε να μην θρηνήσει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλα θύματα.