…η ανάληψη της θέσης της προέδρου στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης από την Μ. Τσιακίρογλου

…η ανάληψη της θέσης της προέδρου στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης από την Μαρία Τσιακίρογλου μετά την παραίτηση Μπατζακίδη. Δεν έχουμε βέβαια τίποτε με την κοπέλα και μακάρι να παράγει έργο. Ωστόσο δεν μπορείς να μην σκεφτείς με πικρία ότι σε αυτή την πόλη τελικά όλα είναι κληρονομικά. Ανακυκλώνονται συνεχώς ίδια άτομα, ίδιες οικογένειες, ίδια συνάφια που λέει και ο λαός μας. Και είναι κοινό μυστικό πως εάν δεν είσαι σε κάποιο από αυτά δεν έχεις καμιά τύχη.

Είναι η κατάρα του τόπου. Βέβαια η Μαρία Τσιακίρογλου θα κριθεί από το έργο της. Παρόλα αυτά στις σκέψεις δεν μπαίνει φρένο. Και οι σκέψεις μας δυστυχώς είναι αυτές. Γι αυτό άλλωστε ορισμένοι λυσσάνε για τους τρεις βουλευτές του νομού. Γιατί δεν προέρχονται από τα γνωστά πολιτικά κυκλώματα και έτσι δεν είναι του χεριού τους. Κάθε ένας που ξεφεύγει είναι καταδικασμένος να δέχεται τόνους λάσπης. Καμιά φορά όμως η λάσπη που εκτοξεύεις στρέφεται εναντίον σου και τότε σε πνίγει.

Όσο για τους πρώιμους πανηγυρισμούς τους ότι στις επόμενες εκλογές Ζεϊμπέκ, Στογιαννίδης και Γιαννακίδης θα πάνε σπίτι τους επιβεβαιώνουν απλώς αυτά που λέγαμε. Ότι αυτός ο τόπος αλώνεται εδώ και δεκαετίες γιατί έτσι βολεύει. Γι αυτό και παλεύουν με νύχια και με δόντια να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς. Αυτό που έκλεισε όλα τα συνεταιριστικά εργοστάσια και πούλησε όσα μείνανε. Αυτό που έσβησε το καμίνι της ζάχαρης. Αυτό που οδήγησε τον τόπο σε μαρασμό. Ας το χαίρονται λοιπόν.