Απολύθηκε ήδη ο γιατρός που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης στην περίπτωση γιατρού ο οποίος εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο και όπως ήταν φυσικό διεγράφη από τον σύλλογο. Με πλαστό πτυχία παρείχε τις υπηρεσίες του τόσο σε αγροτικό  ιατρείο  όσο και στο νοσοκομείο Ξάνθης γιατρός ο οποίος εντοπίστηκε μετά τον έλεγχο που έγινε για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε είχε λάβει το πτυχίο από το πανεπιστημιακό ίδρυμα που δήθεν είχε φοιτήσει με βάση το οποίο ασκούσε τα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, για τις οποίες ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μίας 62χρονης γιατρού από την Ξάνθη, ενός 39χρονου φαρμακοποιού και ενός 38χρονου ιατρικού επισκέπτη από την Αλεξανδρούπολη. Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι συνταγογραφούσαν φάρμακα στα ονόματα ανυποψίαστων ασφαλισμένων και στη συνέχεια εισέπρατταν από τον ασφαλιστικό φορέα τα αναλογούντα ποσά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης κατάσχεσαν 157 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και είχαν καταλήξει σε κάδο απορριμμάτων της πόλης.

Η αξία των φαρμάκων υπολογίστηκε σε 8.227 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ιατρικός επισκέπτης είχε υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, στα ονόματα των οποίων η γιατρός έγραψε την 1η Σεπτεμβρίου τα φάρμακα και ο φαρμακοποιός εκτέλεσε τις συνταγές στο διάστημα από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου. Σε έρευνες που έγιναν στους χώρους εργασίας του 39χρονου φαρμακοποιού και της 62χρονης γιατρού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.