…το νέο φιάσκο της δήθεν αναπτυξιακής ημερίδας και τις προσκλήσεις που εστάλησαν από το ΕΒΕ

…το νέο φιάσκο της δήθεν αναπτυξιακής ημερίδας και τις προσκλήσεις που εστάλησαν από το ΕΒΕ και οι οποίες ανεκλήθησαν άρδην καθώς όπως διαπιστώθηκε οριμένοι εκ των συνδιοργανωτών, ΔΠΘ και Περιφέρεια, είχαν άγνοια. Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ίσως για το φιάσκο αυτό το Επιμελητήριο. Μπορεί ωστόσο να το κατηγορήσει για την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί καθώς όταν ένας φορέας αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποστείλει προσκλήσεις τουλάχιστον φροντίζει να ενημερωθεί για την ίδια την εκδήλωση, για τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο.

Ακόμη όμως σημαντικότερο που θα έπρεπε να προβληματίσει το Επιμελητήριο είναι η ίδια η σύνθεση των υποτίθεται ιθυνόντων που θα μιλούσαν για την αειφόρο ανάπτυξη. Είναι πραγματικά σοβαρή αντιμετώπιση ενός τόσο θεμελιώδους και εξειδικευμένου αντικειμένου να  παρουσιάζονται ως εισηγητές, η Ένωση Αποστράτων και η Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης; Τι ρόλο έχουν τέτοιου είδους οργανώσεις και ποια επιστημονικότητα;

Αυτό και μόνο δεν θα έπρεπε να προβληματίσει τον φορέα πριν προχωρήσει στην αποστολή των προσκλήσεων έστω και ως διεκπεραίωση; Δηλαδή θεωρεί το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος του φορέα ότι ο σοβαρός προβληματισμός και ο σοβαρός σχεδιασμός μπορούν να εκπορεύονται από τέτοιου είδους οργανώσεις; Και δεν μιλάμε για τον πολιτικό ή άλλο προσανατολισμό τους. Που και εδώ υπάρχουν ερωτήματα. Μιλάμε για την εξειδίκευση και ρόλο τους. Κάποτε θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην λειτουργούμε μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Αρκετά το πληρώσαμε.