Την ανάκληση του μνημονίου συνεργασίας με το Ωραιόκαστρο ζήτησε ο Θανάσης Ξυνίδης χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτή

Καταιγισμό ερωτήσεων έθεσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη το μεσημέρι η παράταξη Κοινωνία Δημοτών.

Μεταξύ άλλων ο Θανάσης Ξυνίδης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο την ανάκληση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Δήμου λόγω της ρατσιστικής του στάσης έναντι των προσφύγων, μια στάση που όπως σημείωσε στο δημοτικό συμβούλιο έχει παρελθόν. Κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Βαρύ είναι το ρατσιστικό παρελθόν του δημάρχου Ωραιοκάστρου όπως αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θανάσης Ξυνίδης ζητώντας την ανάκληση του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Ξάνθης με τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου ο οποίος παρά την γενική κατακραυγή του συναδέλφου προασπίστηκε την απόφαση του δήμου για συνεργασία με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου ο οποίος επανειλημμένα έχει απασχολήσει την δημοσιότητα με τις ρατσιστικές του θέσεις και συμπεριφορές

Αίσθηση προκάλεσε και η απόκαλυψη του Θανάση Ξυνίδη ότι η συνεργασία των δύο δήμων δεν εξαντλείται μόνο στον πολιτισμό, μέρος του οποίου βέβαια είναι η αντιμετώπιση των ανθρώπων και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάτι που μάλλον η δημοτική αρχή παρέβλεψε, αλλά και το γεγονός πως ο γενικός γραμματεάς του Δήμου έχει αναλάβει την εκπαίδευση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΞ χωρίς μάλιστα να ζητηθεί καμία άλλη προσφορά γεγονός που όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ξυνίδης μάλλον επισημοποιεί τον αρραβώνα που επικαλέστηκε ο ίδιος ο δήμαρχος.