Κοινωνικό φροντιστήριο… κατόπιν εορτής από τον δήμο Ξάνθης

Έστω και την τελευταία στιγμή ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε ν’ αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνουν τα σχετικά κοινοτικά προγράμματα και να προχωρήσει στην ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά οικογενειών που ήδη έχουν ενταχθεί σε άλλα προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων. Εύλογα η ανταπόκριση σε πρώτη φάση είναι μικρή αφού η δράση είναι ακόμη σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό όμως η εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ανάγκες είναι υπαρκτές και μεγάλες.

Χάρη στην στήριξη του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων ξεκινάει και ο δήμος Ξάνθης την προσπάθεια για δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλες δράσεις του ΤΕΒΑ, όπως είναι για παράδειγμα η δωρεάν διανομή τροφίμων κλπ.  Πάντως στις πρώτες διερευνητικές προσπάθειες που έγιναν από τον δήμο Ξάνθης το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι μικρό σχετικά για την πρώτη του πιλοτική χρονιά. Οι αιτήσεις του προγράμματος ήταν από 14 έως 28/9 και αναμένεται να υπάρξει μία χρονική παράταξη. Εξετάζεται μάλιστα του χρόνου το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλους δήμους ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται τα παιδιά από τους οικισμούς του νομού στον δήμο Ξάνθης.

Η απελπισμένη έκκληση του δήμου Ξάνθης για την σύσταση του κοινωνικού φροντιστηρίου αποδεικνύει ουσιαστικά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το πολύ σοβαρό θέμα του κοινωνικού φροντιστηρίου την ώρα που το ενδιαφέρον και κυρίως οι ανάγκες είναι μεγάλες και αποδεικνύονται από την απήχηση που έχουν τα μαθήματα κοινωνικού φροντιστηρίου που χρόνια τώρα προσφέρει σε όσους τα έχουν ανάγκη το κοινωνικό στέκι Cardelen.