…η πικρή αίσθηση που αφήνει η πρακτική που δυστυχώς ακολουθεί και ο δήμαρχος Ξάνθης με την κατάθεση μήνυσης εναντίον δημοσιογράφων

…η πικρή αίσθηση που αφήνει η πρακτική που δυστυχώς ακολουθεί και ο δήμαρχος Ξάνθης με την κατάθεση μήνυσης εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι εκφράζουν μια διαφορετική άποψη. Ο λόγος για την μήνυση που κατατέθηκε κατά του Σταύρου Καρυπίδη για την θέση του  ως προς το πρόβλημα που ενέσκηψε παραμονές των Γιορτών Παλιάς Πόλης και για την χιουμοριστική φωτογραφία που ανήρτησε. Νομίζω ότι το μεγαλείο ενός ανθρώπου κρίνεται από την αίσθηση του χιούμορ και κυρίως όταν ασκεί εξουσία και θα πρέπει να μάθει να δέχεται και σάτιρα και κριτική. Και εδώ είναι η διαφορά με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο Μιχάλης Στυλιανίδης ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική σε όλη την θητεία του ποτέ δεν έκλεισε τις πόρτες του και ποτέ δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη αφού αρχή του ήταν πως ο καθένας κάνει την δουλειά του. Ωστόσο τα νέα ήθη που έφερε ο τυποκτόνος νόμος του Βενιζέλου φαίνεται πως δελεάζουν αρκετούς. Κάποιοι από τους μηνυθέντες ωστόσο αντιστέκονται και κάνουν την δουλειά τους με οποιοδήποτε τίμημα. Κάποιοι άλλοι απλώς κάνουν  «κωλοτούμπες» που λέει και ο λαός μας αφού δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Η αρχή που θα πρέπει να διέπει και εξουσία και δημοσιογραφία είναι η πρώτη να καταλάβει ότι η κριτική και η έκφραση γνώμης είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και του δημοσιογράφου πως η όποια κριτική ασκείται αφορά μόνο στον τρόπο άσκησης της εξουσίας και όχι στην προσωπική ζωή των διοικούντων. Εάν αυτές οι δύο αρχές γίνουν κατανοητές ίσως και να γλιτώσουμε όλοι μας από τα πήγαινε έλα στα δικαστήρια και κυρίως από τον φόβο να εκφράσουμε εμείς οι δημοσιογράφοι άποψη γιατί ξέρουμε ότι θα βρεθούμε στα έδρανα του κατηγορουμένου. Κάτι που αλλοιώνει τελικά την ίδια την δημοκρατία.