Θετική η αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν από την περιφέρεια

Δυναμικά φαίνεται να προωθείται πλέον το τουριστικό προϊόν της περιφέρειας ΑΜΘ τόσο στην κεντρική όσο και στην βόρεια Ευρώπη με αεροπορικές συνδέσεις των αεροδρομίων της με αυτά μεγάλων μητροπόλεων της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας. Βέβαια πρωταρχικός στόνος παραμένουν οι βαλκανικές αγορές και ο οδικός τουρισμός από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία αλλά και Μολδαβία , Ουκρανία και Σκόπια που αποτελούν και τον κύριο όγκο των επισκεπτών της περιοχής μας.

Θετικά, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν. Αποτιμά η περιφέρεια ΑΜΘ την φετινή τουριστική σεζόν που φτάνει πλέον στο τέλος της δρέποντας τους καρπούς των προσπαθειών που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Η προετοιμασία βέβαια ήδη ξεκινά για την επόμενη σεζόν με το βάρος να πέφτει στο άνοιγμα αεροπορικών συνδέσεων και με άλλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Γκέτεμποργκ και η Ζυρίχη.

Εξ’ αρχής άλλωστε ο προσανατολισμός του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη ήταν στραμμένος προς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τον σχεδιασμό και την δουλειά που έχει γίνει στον τομέα αυτόν.