…το ενδιαφέρον άρθρο του Έθνους αναφορικά με την νέα ΠΑΣΕΓΕΣ που πάει να στηθεί από τον κύριο Κοντό

…το ενδιαφέρον άρθρο του Έθνους αναφορικά με την νέα ΠΑΣΕΓΕΣ που πάει να στηθεί από τον κύριο Κοντό και τις αντιδράσεις που προκαλεί μέσα στο αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα αφού σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου στήνουν γαλάζια ΠΑΣΕΓΕΣ με πράσινες σφήνες. Όπως γράφει λοιπόν η εφημερίδα ο Αλέξανδρος Κοντός, που επί χρόνια κινούσε τα νήματα στον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο και μετά τη μη εκλογή του ως βουλευτή στον νομό της Ξάνθης συνεχίζει ως γενικός διευθυντής στη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, με έδρα την Ξάνθη, είναι ο ιθύνων νους της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.

Συναντά όμως έντονες αντιδράσεις και δέχεται επικρίσεις από νέους αγροτοσυνδικαλιστές και ανθρώπους του συνεταιριστικού κινήματος, που επιζητούν αλλαγή και ανανέωση. Μάλιστα σύμφωνα με έμπειρο αγροτοσυνδικαλιστή «Είναι εντελώς υποκριτικό να βγαίνει ο Αλέξανδρος Κοντός και να λέει “δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση από κανένα πολιτικό κόμμα”. Η παρουσία του και μόνο δίνει χρώμα στη νέα οργάνωση».

Να σημειώσουμε ότι στο εγχείρημα συμμετέχουν και άτομα που ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στην οποία το πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τον Οκτώβριο του 2014, αποκάλυψε όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Καλό το εγχείρημα αφού πράγματι υπάρχει κενό ωστόσο δυστυχώς τα παλιά υλικά δεν μπορούν να πείσουν ούτε για τις προθέσεις τους ούτε για τον σκοπό τους. Κι αυτή είναι μια καθαρά πολιτική εκτίμηση.