…η παρουσία Τσίπρα στην ΔΕΘ και η παραχώρηση συνέντευξης τύπου μετά από ολόκληρα χρόνια αφού ο κύριος Σαμαράς φοβόταν να έρθει σε αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους

…η παρουσία Τσίπρα στην ΔΕΘ και η παραχώρηση συνέντευξης τύπου μετά από ολόκληρα χρόνια αφού ο κύριος Σαμαράς φοβόταν να έρθει σε αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους, που αποδεικνύουν πρώτον ότι ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά βάζει σε άλλη βάση τα εγκαίνια της Έκθεσης τα οποία ήταν βήμα για παροχολογίες που ποτέ δεν έβρισκαν αντίκρισμα, και αυτό βέβαια αφορά και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και όση απογοήτευση και να υπάρχει στον κόσμο δεν διστάζει να σταθεί ενώπιος ενωπίον με τους δημοσιογράφους και σημειολογικά μέσω αυτών με όλη την κοινωνία.

Γιατί πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για εμπαιγμό. Μπορεί να μιλήσει για άγνοια της πραγματικής κατάστασης, μπορεί να μιλήσει για υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της έναντι των δανειστών, μπορεί να μιλήσει για δειλά βήματα σε ορισμένες πολιτικές δεν μπορεί όμως να μιλήσει για εκούσια εξαπάτηση του ελληνικού λαού ούτε για γάντζωμα στην καρέκλα. Δεν μπορεί να μιλήσει για έλλειμμα θάρρους και ειλικρίνειας τουλάχιστον αν δεν φορά παρωπίδες και βλέπει τα πράγματα όπως είναι.

Αντίθετα η εικόνα που παρουσίασαν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας το Σάββατο, ημέρα που είχαν κηρύξει απεργία για να μην μεταδώσουν την ομιλία Τσίπρα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μαύρο τοπίο που επικρατούσε δυστυχώς έως σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Ρεπορτάζ που παρέπεμπαν στην γκαιμπελική πρακτική, κάτι βέβαια που εμείς γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ωστόσο αυτή την φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο τον εαυτό τους. Δικαιώνοντας έτσι την απόφαση Τσίπρα να σπάσει επιτέλους το ομφάλιο λώρο της διαπλοκής.