…οι γιορτές παλιάς πόλης που τελικά ξεκίνησαν κανονικά

…οι γιορτές παλιάς πόλης που τελικά ξεκίνησαν κανονικά αφού οι εκβιασμοί για μη συμμετοχή των συλλόγων έπεσε στο κενό και οι περισσότεροι άλλωστε αποδείχθηκε ότι απλώς πίεζαν τα πράγματα αφού τα στέκια τους λειτουργούν κανονικά. Αξιοσημείωτη βέβαια η διακριτική παρουσία της ΔΟΥ που πραγματοποιεί ελέγχους για να ελέγξει την νομιμότητα. Και όταν μιλάμε βέβαια για νομιμότητα δεν αναφερόμαστε μόνο στα φορολογικά αλλά και στα εργασιακά.

Γιατί και εδώ η νομοθεσία είναι σαφής και κάθε απασχολούμενος θα πρέπει να ασφαλίζεται. Γεγονός είναι πάντως πως όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα βρεις πολύ λίγους υποστηρικτές του μη ελέγχου των συλλόγων. Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε πως μετά παίρνουν σειρά και τα αθλητικά σωματεία.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μια τάξη και στον χώρο αυτόν και πολύ καλά κάνει. Καιρός είναι η διαφάνεια και η νομιμότητα να ισχύουν για όλους. Θα δούμε βέβαια και τα αποτελέσματα και μετά θα μπορούμε να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα. Πέρα από αυτά όμως οι Γιορτές είναι εδώ με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της ξενάγησης από επαγγελματίες ξεναγούς στα μνημεία και τους ανθρώπους της Παλιάς Πόλης. Μια ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας.