…οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που ήρθε η ώρα με αυτά που εξελίσσονται αυτό το διάστημα να μπουν σε νέα βάση

…οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που ήρθε η ώρα με αυτά που εξελίσσονται αυτό το διάστημα να μπουν σε νέα βάση. Ανάδειξη του οικισμού, της ιστορίας και της παράδοσής του δεν σημαίνει τσίκνα. Σημαίνει δράσεις που πραγματικά προάγουν το ιστορικό αυτό κομμάτι της πόλης μας. Πρόταση της στήλης;

Να υπάρχουν επιλεγμένα στέκια για σουβλάκια, πέντε με έξι εκ περιτροπής κάθε χρόνο, κάτω όμως στο γήπεδο του ΑΟΞ εάν επιμένουν ορισμένοι σε αυτή την μορφή διασκέδασης, που είναι σεβαστή, και εντός του παραδοσιακού οικισμού μπορούν να αναβιώσουν τα παραδοσιακά καφενεία, τα κάποτε λειτουργούντα ζαχαροπλαστεία ίσως και μουσικά στέκια με μουσικές συμβατές με την περιοχή και συμβατή αισθητική φυσικά.

Αυτό σημαίνει γιορτές που τιμούν την ιστορία αυτής της πόλης. Και φυσικά αυτοχρηματοδότηση από τους συλλόγους που συμμετέχουν. Δηλαδή τέσσερις πέντε σύλλογοι από τα έσοδα να χρηματοδοτούν και μία εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο θα ξαναβρούμε και το νόημα των γιορτών και το νόημα της ύπαρξης συλλόγων. Επιτέλους αυτή η πόλη που παρήγαγε επί αιώνες πολιτισμό θα πρέπει να ξαναμάθει την έννοια του όρου.