…και πάλι οι καρναβαλικοί σύλλογοι οι οποίοι άλλωστε μόνοι τους αποκατέστησαν την τάξη τώρα που τους ζητήθηκε η παροχή αποδείξεων

…και πάλι οι καρναβαλικοί σύλλογοι οι οποίοι άλλωστε μόνοι τους αποκατέστησαν την τάξη τώρα που τους ζητήθηκε η παροχή αποδείξεων. Λένε λοιπόν ότι τα σουβλάκια γίνονται για τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και την δημιουργία των στολών προκειμένου να γίνει το καρναβάλι. Και ερωτώ εγώ η αφελής που πηγαίνω στις γιορτές και ενισχύω κάποιους συλλόγους. Αν και η γράφουσα πάντα επιλέγει συλλόγους πραγματικά πολιτιστικούς ή με κοινωνική δράση και προσφορά. Ας πούμε όμως ότι πηγαίνω στους καρναβαλικούς όπως οι περισσότεροι Ξανθιώτες.

Τι γίνεται λοιπόν; Πληρώνουμε αδρά την εξυπηρέτηση στο πλαστικό πιάτο και όταν έρχεται η ώρα του καρναβαλιού καλούμαστε να πληρώσουμε πανάκριβα και τις στολές. Γιατί η έκπτωση αφορά μόνο στα μέλη. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να είναι μέλος ενός συλλόγου θα πρέπει να πληρώσει την στολή όσο κι εγώ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να επιδοτώ εγώ ο απλός πολίτης τους συλλόγους χωρίς να έχω καμία ανταποδοτικότητα. Και δεν μιλώ μόνο για την έκπτωση στις στολές. Μιλώ για ανταποδοτικότητα στον πολιτισμό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε τώρα. Το λέμε εδώ και χρόνια κάτι που μας έκανε «κακούς» και «υπονομευτές». Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα από τα ερίφια.