Γιορτές Παλιάς πόλης – ΦΠΑ και αποδείξεις για τους συλλόγους

Με νέο καθεστώς θα λειτουργήσουν οι Σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στη φετινή διοργάνωση, όπως είχε προαναγγελθεί από τη ΔΟΥ Ξάνθης και τη σχετική ενημέρωση προς  τους Συλλόγους από τον Προϊστάμενο και στελέχη της τοπικής υπηρεσίας.  Μετά την κατάθεση των αιτήσεων κάθε συλλόγου για απαλλαγή από το ΦΠΑ, όπως είχε ζητήσει η Εφορία, ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις  που βασίζονται στις νεότερες εγκυκλίους για την εφαρμογή της νομοθεσίας γύρω από την απαλλαγή του ΦΠΑ σε Συλλόγους και προκαλούν μεγάλες αλλαγές από φέτος:

Σύμφωνα με αυτές, η ΔΟΥ αφού εξέτασε ξεχωριστά κάθε αίτηση δεν παράσχει απαλλαγή από το ΦΠΑ σε όλους αλλά μόνο σε όσους διαπιστώνεται ότι τα έσοδα από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης εκπληρώνουν το πολιτιστικό αντικείμενο του καταστατικού τους. Όμως ακόμη και στις περιπτώσεις που δίδεται απαλλαγή από το ΦΠΑ, αυτή αφορά ένα συγκεκριμένο όριο εσόδων που ανταποκρίνεται στις σχετικές ανάγκες, πάνω από το οποίο επιβάλλεται κανονικά ΦΠΑ. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι -με ή χωρίς απαλλαγή-  υποχρεούνται πλέον να εκδίδουν αποδείξεις για όλες τις εισπράξεις που κάνουν στα στέκια τους αλλά και να φορολογούνται ανάλογα.

Καιρός ήταν οι Σύλλογοι να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις και νομολογίες και να μην πράττουν όπως τους βολεύει. Καλό το σουβλάκι ..αλλά και η απόδειξη ακόμη καλύτερη. Γιατί φάγαμε και «χρυσά» σουβλάκια στο παρελθόν που τα χρυσοπληρώσαμε ..αλλά πια οι πολίτες  δεν τρώνε κουτόχορτο.