Βουλή: Επίθεση Θεοδωράκη στον Κεραμάρη !

Εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του Ποταμιού επιτέθηκε και στον περιφερειακός διευθυντή εκπαίδευσης στη Βουλή, κατά την ομιλία στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Σε Δελτίο Τύπου του ποταμιού αναφέρεται:

“Είναι προοδευτικό το να αφήνεις χουλιγκάνους να λεηλατούν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το να βάζεις επιθεωρητή στα σχολεία της Θράκης έναν εθνικιστή πολιτευτή των ΑΝΕΛ;”

«Το Ποτάμι δεν θα επικροτήσει τον ευκαιριακό εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Λέμε όχι στην εξαπάτηση. Λέμε όχι στον αγώνα σας για την επιβίωση της εξουσίας σας. Το σχέδιό σας δε γκρεμίστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Γκρεμίστηκε από τη δική μας σταθερή στάση. Ακόμα κι αν δεν είχε εγκαταλείψει το στρατόπεδο του “ναι” η Χρυσή Αυγή, το αποτέλεσμα θα ήταν 197 ΝΑΙ- 103 “όχι”. Ηττηθήκατε!». Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη από το βήμα της Βουλής στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το νέο εκλογικό νόμο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2015 κατά τη διάρκεια του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών ο κ.Τσίπρας έδωσε δύο διαβεβαιώσεις: Ότι δεν θα αιφνιδιάσει με εκλογές και ότι σε κάθε περίπτωση πριν τις εκλογές θα συζητήσει με τα άλλα κόμματα για τον εκλογικό νόμο. «Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο κ.Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές ένα μήνα μετά, χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς να δεχτεί καμία κουβέντα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του μπόνους» κατέληξε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην άτυπη προθεσμία που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι για να «αλλάξει» γνώμη και να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο λέγοντας πως είναι παράξενο ότι ένα «αριστερό κόμμα» το οποίο από την πρώτη μέρα κυβερνά σε συνεργασία με ένα «ακραίο συντηρητικό κόμμα» ανακάλυψε ξαφνικά την αξία των «κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια στάθηκε στη στρεβλή άποψη που έχει το κυβερνών κόμμα για το τι είναι προοδευτικό αναρωτώμενος, μεταξύ άλλων, αν είναι προοδευτικό το να αφήνεις χουλιγκάνους να λεηλατούν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το να βάζεις επιθεωρητή στα σχολεία της Θράκης έναν εθνικιστή πολιτευτή των ΑΝΕΛ, το να φέρνεις εικόνες για λαϊκό προσκύνημα στο Πεντάγωνο ή να κόβεις κορδέλες εγκαινιάζοντας ένα νοσοκομείο στη Σαντορίνη και λίγες μέρες μετά να διώχνεις τους ασθενείς γιατί αυτό δεν έχει γιατρούς.