Κουνάνε το δάχτυλο και κάνουν κριτική αυτοί που έθαψαν την Ξάνθη

Δεν μπορούμε να στερήσουμε από κανένα νοήμων ον να έχει άποψη…. αλλά να κουνάνε το δάχτυλο και να κάνουν κριτική επί παντός επιστητού, αυτοί που έθαψαν την Ξάνθη είναι ιδιαίτερα προκλητικό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, όταν κάνει η Ομοσπονδία κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους και το κύκλωμά τους, παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Σαν να κλέβει εκκλησία, περίπου. Και όχι μόνο να την κλέβει αλλά να  τον βλέπουν και οι νεωκόροι ενώ το κάνει.

Με μία πρώτη ματιά και η πρώτη αίσθηση που άφησε η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ για το θέμα του Leader και των χειρισμών που έγιναν, ήταν αρκετά έντονη και σκληρή. Μόλις όμως το ξαναδιαβάσαμε το κείμενο ανακαλύψαμε ότι δεν περιγράφει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που ίσως συμβαίνει ή μάλλον που συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια. Ότι ένα “κύκλωμα”, όπως το χαρακτηρίζει προσπαθεί να διαχειρίζεται τα πάντα θεωρώντας ότι βρίσκεται υπεράνω των συμφερόντων της περιοχής.  Αυτό που τελικά έκανε αυτή η ανακοίνωση ήταν να πει κάποια πράγματα που τα λένε όλοι κάτω από το τραπέζι και με κλειστές πόρτες.

Η κατάντια αυτής της περιοχής είναι δεδομένη εδώ και χρόνια και οι λογικές αυτές δεν εμφανίζονται για πρώτη φορά. Απλώς τώρα ενοχλεί και το θέμα της πλήρους ανεπάρκειας κάποιων , που ένας νοήμων άνθρωπος όχι μόνο στο χειρισμό δημόσιων υποθέσεων δεν θα τους εμπιστευόταν αλλά ούτε για κλητήρες σε εργοστάσιο θα τους επέλεγε. Έτσι φαίνεται ότι αυτό το πλιάτσικο μιας παρέας κάπως “άξεστης” ενοχλεί και αισθητικά όσους αντιδρούν με αυτό τον τρόπο.