Γιατί συναντήθηκαν οι Σύλλογοι των Γιορτών χωρίς τον Έφορο;

Κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των Συλλόγων από τις Γιορτές Παλιάς που συλλέγουν τα έγγραφα που έχει ζητήσει η ΔΟΥ Ξάνθης προκειμένου να εξετάσει τις κατά περίπτωση αιτήσεις απαλλαγής ενόψει των Γιορτών. Αυτό σημαίνει ότι οι Σύλλογοι πρέπει να αποδείξουν το είδος της δραστηριότητας που ασκούν και αν αυτή συναρτάται περισσότερο με τον πολιτισμό και λιγότερο με άλλες δραστηριότητες και ήδη συλλέγουν δικαιολογητικά.

Βέβαια υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο και μια πληροφορία μας που λέει ότι οι σύλλογοι ξανασυναντήθηκαν αλλά αυτή τη φορά, χωρίς τον Προϊστάμενο της Εφορίας και με αντικείμενο να αντικρούσουν το αίτημα να εξορθολογιστεί η κατάσταση με τα φορολογικά των συλλόγων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και να πιέσουν για μια -πολλοστή- αναβολή ή “στρογγύλεμα”  των απαιτήσεων της ΔΟΥ.

Η εκτίμησή μας είναι πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να παρέμβει στην – ανεξαρητοποιημένη φορολογική διοίκηση- ενώ η άποψή μας είναι ότι είναι η ώρα που πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε νεοελληνικά και να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί γύρω μας. Άλλωστε αυτό που ζητά η Εφορία είναι μια διαδικασία που ο ίδιος ο θεσμός θα έπρεπε να έχει κάνει σε μια διαδικασία αυτοελέγχου και επανακαθορισμού τους στίγματος του θεσμού. Αλλά όταν στην Κεντρική Σκηνή κυριαρχεί η αισθητική του μπουζουκομάγαζουν, αντίστοιχα συμπεριφέρονται και κάποιοι σύλλογοι, περίπου ως ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης…